Renault Schoon naar Race to the Maximum

sfmbus-2
Simone FM op Race to the Maximum
August 3, 2016
Audi Sport TT Cup, Zandvoort 2016
Allard Kalff ook aanwezig
August 9, 2016
Show all

Renault Schoon naar Race to the Maximum

01_Renault_Megane_RS_SL_Red_Bull-1500x660

Renault Schoon komt 17 september naar Race to the Maximum met De Mégane RS Red Bull Racing RB8

Om het succes van Red Bull en Renault in de Formule1 te benadrukken, Creëerde Renault een speciale Red Bull-versie van de Mégane RS: de RB8.

De Mégane RS Red Bull Racing RB8, zoals de speciale versie heet, is gecreëerd om te vieren dat de combi Red Bull-Renault in 2012 voor de derde keer de wereldtitel bij de constructeurs in de wacht wist te slepen in de Formule1. In 2011 deed Renault overigens hetzelfde met de Mégane RB7.

De RB8 onderscheidt zich van de ‘gewone’ RS door z’n lakkleur Crépuscule Blue, die sterk lijkt op het blauw dat de F1-auto’s van het team siert. ‘Platinum grey’ details zorgen voor de extra sportieve accenten. Om de zwarte 19-inchwielen met grijze bies ligt hetzelfde Bridgestone-rubber als om de wielen van de Mégane RS Trophy. Binnenin zijn het instaplijsten met Red Bull Racing-logo’s en serienummer die de aandacht trekken, het logo keert terug op de vloermatten en de hoofdsteunen van de Recaro-stoelen.

Het spreekt voor zich dat de RB8 is voorzien van het sportieve Cup-chassis inclusief sperdifferentieel. Aan de motor, een 2.0 turboblok van 265 pk, veranderde niets. De bestuurder heeft de beschikking over Renaults R-Link multimediasysteem en de 2.0-versie van de RS Monitor, waarmee je de telemetrie van de auto (onder andere acceleratie en g-krachten) kunt bekijken.