Allard Kalff ook aanwezig

01_Renault_Megane_RS_SL_Red_Bull-1500x660
Renault Schoon naar Race to the Maximum
August 3, 2016
151018_104357_PlayStation-4kopie-1
Zet de snelste tijd neer & WIN
August 11, 2016
Show all

Allard Kalff ook aanwezig

Audi Sport TT Cup, Zandvoort 2016

Allard Kalff is ook aanwezig op Race to the Maximum op 17 september. Je kan dan je vragen stellen aan Allard Kalff over de autosport.

Tv-carrière

Met racecommentator Olav Mol presenteerde hij sinds de jaren negentig de Formule 1 en de RTL Grand Prix op de tv-zender RTL 5. Nadien verhuisden beiden naar de tv-zender RTL, waar Mol het commentaar bleef verzorgen en Kalff pitreporter bleef. De Formule 1 werd eerst op RTL 4 uitgezonden, later op RTL 5. Eind 2003 had SBS 6 de televisierechten voor de Formule 1 gekregen; Mol verhuisde mee naar deze tv-zender, maar voor Kalff was er geen plaats. Bij SBS 6 had men in een nieuwe pitreporter voorzien, Jack Plooij. In 2007 kwamen de Formule 1-races weer terug bij RTL (ditmaal uitgezonden op de tv-zender RTL 7) en ging Kalff weer aan de slag als pitreporter. Tevens is Kalff presentator (geweest) van televisieprogramma’s als ‘n Gevaar op de weg, Gevaar op het water en RTL Autowereld

Formuleracing

Kalff begon zijn carrière in 1982 in de Formule Ford Euroseries. Hij haalde dat jaar geen successen en werd zesentwintigste. Ook racete hij in de Nederlandse Formule Ford. In 1989 ging hij naar de Formule Opel Lotus Benelux. Peter Kox won het kampioenschap en Allard werd achtste. Kalff racete in de Formule Opel Lotus Nations Cup in 1990, samen met Marcel Albers. Ze werden veertiende. Hierna ging hij naar de Formule 3, tijdens de Masters of Formula 3 werd hij zesentwintigste in een Ralt RT36; Pedro Lamy won de race. In 2000 maakte Kalff nog een korte comeback in de formulewagens. Tijdens een gastrace van de Euroseries 3000 stapte hij in een Lola T96/50 maar viel uit tijdens de race.

Tourwagens

In 1994 maakte Kalff de overstap van formuleracing naar tourwagens. Hij racete in de Europese Renault Clio Cup, hier werd hij achtste. Hierna ging hij racen op nationaal niveau. In 1998 kwam Kalff uit in het DTCC, bij Dutch Carisma Racing met een Mitsubishi Carisma GDi. Hij pakte één overwinning en vier podia. Uiteindelijk werd hij derde in het kampioenschap achter Sandor van Es en kampioen Donald Molenaar. Ook in 1999 racete Kalff in het DTCC, bij Cavallino Engineering. Hij pakte nu twee overwinningen en drie podia. Weer werd hij derde, dit keer achter Frans Verschuur en kampioen Cor Euser. In 2000 racete hij weer in het DTCC, nu pakte hij één overwinning en drie podia. Uiteindelijk werd hij zevende. In 2001 racete Kalff vier gastraces in de Formule Chrysler Euroseries. Hij scoorde geen punten. In 2003 reed hij in de Alfa Romeo 147 Cup, hij reed voor Team Dayzers. In zeven races haalde hij één pole-position maar wist die niet om te zetten in een overwinning of podium finish. Hij werd uiteindelijk elfde in het kampioenschap. Ook reed hij drie races in de Renault Clio Cup en haalde daarbij één keer het podium. In 2004 racete Kalff een volledig seizoen in de Renault Clio Cup en werd achtste. Hij haalde in dat jaar één overwinning en in totaal drie keer het podium. In 2005 werd hij kampioen in de Clio Cup. Ook reed hij een gastrace in de Duitse Volkswagen Polo Cup en één gastrace in de BRL V6. In 2006 ging Kalff racen in de BRL V6 en de BMW 130i Cup. In de BMW 130i Cup ging het hem het beste af, hij belandde één keer op het podium en eindigde als zesde in het kampioenschap. In de BRL V6 werd hij dertiende. 2007 was het jaar dat hij alleen in de BMW 130i Cup racete bij Racing for Holland. Kalff eindigde als twaalfde in het kampioenschap. In 2008 rijdt hij weer in de BMW 130i Cup. Daarna reed hij een gastweekend in het Nederlandse Formule Ford kampioenschap, Toerwagen Diesel Cup en heeft hij Michael Bleekemolen vervangen tijdens een raceweekend in de Renault Clio Cup. Ook rijdt Kalff regelmatig in een Saker Sportscar bij het team van Nandor Trumpi.

Allard Kalff bekend van: Autocoureur, F1 pitreporter, autosport verslaggever, RTLGP Dakar en RTL autowereld